Een gezellige BENEFIET avond voor Multiloog

benefiet_001a

18 JAAR: MULTILOOG WORDT VOLWASSEN
Op de zonnige, maar vrij frisse zondagmiddag 11 oktober 2015 vond een benefiet plaats georganiseerd door de Stichting Vrienden van Multiloog. Zo’n 50 mensen woonden deze benefiet bij. De reden voor de benefiet was het vieren van het 18-jarige bestaan van Multiloog. Maar de benefiet vond vooral ook plaats om mensen bij elkaar te brengen die elkaar van Multiloog kennen of die Multiloog beter willen leren kennen. Het inzamelen van geld voor het houden van Multiloog-bijeenkomsten was ook een reden voor de benefiet.
De benefiet begon om 16.00 uur, maar al voor die tijd kwamen mensen naar Lunchroom Da Vinci op de Nieuwpoortkade in Amsterdam, waar de benefiet plaatsvond. Rond 16.30 uur verwelkomde Fijgje de Boer, voorzitter van Stichting Vrienden van Multiloog, de gasten en gaf informatie over het programma. De binnenkomende gasten werden verwelkomd met een drankje en (gitaar)muziek & zang van Paul, James en Johan. Ook konden er lootjes gekocht worden om kans te maken op één van de prijzen die beschikbaar waren in de loterij.
Om 18.00 uur ging iedereen aan tafel voor het eten. Het menu was bedacht en opgesteld door Ada Meijroos, lid van het bestuur van de Stichting Vrienden van Multiloog. Leden van het bestuur hadden gezamenlijk de boodschappen gedaan en de maaltijd bereid. Zij werden daarbij ondersteund door leden van het bestuur van de Stichting IPC en andere vrijwilligers.
Na het hoofdgerecht vertelde Heinz Mölders over de geschiedenis en zijn ervaringen met 18 jaar Multiloog. Hij nodigde vervolgens een aantal personen, die toen bij Multiloog betrokken waren, uit om iets over die begintijd te vertellen. Kees Onderwater vertelde hoe het 18 jaar geleden begonnen was en dat tot de dag van vandaag Multiloog-bijeenkomsten in de praktijk een heel bijzondere vorm van uitwisseling van ervaringen is vergeleken met andere gespreksgroepen. Marc Schoffelen, psychiater en langdurig deelnemer aan de vaste Multiloog-groep, legde de klemtoon op het specifieke en waardevolle van de gelijkwaardige manier van omgaan met elkaar vanuit verschillende achtergronden en posities. Tegelijkertijd heeft hij ook ervaren dat die gelijkwaardigheid met elkaar bevochten moet worden. Het accepteren van elkaar als mens met kwetsbare kanten vanuit verschillende posities in de hulpverlening, dus ook als je professioneel hulpverlener bent, is niet vanzelfsprekend aanwezig. Hierna vertelde Paul Gokkel over het schilderij, dat hij aan de loterij had geschonken. Tijdens de week van de psychiatrie en in het Wegloophuis Utrecht had hij jaren geleden Multiloog leren kennen en recent had hij nog deelgenomen aan een Multiloog. Het schilderij voor de loterij was zijn bijdrage om zijn positieve ervaringen met Multiloog uit te drukken. Dini Glas van SCIP feliciteerde Multiloog in het algemeen en Heinz Mölders in het bijzonder met het 18-jarig bestaan, benadrukte de bijzondere band met de psychiatrie-cafés (“wij zijn soul mates van elkaar”) en de betekenis van Multiloog voor Amsterdam. Het leek wel alsof burgermeester Van der Laan hemzelf er stond. Zij sprak de wens uit dat dit project nog heel veel jaren voor Amsterdam behouden zal blijven.
Daarna was het tijd voor een echt benefiet-evenement: de trekking van de lootjes. Drie deelnemers aan de benefiet gingen met één van de volgende prijzen naar huis:
a) Een boek met als titel „Versterkende Gesprekken“, redactie Wouter van der Graaf, Mark Janssen en Heinz Mölders met een hoofdstuk over Multiloog.
b) Een selfie, in de vorm van een portrettekening in krijt van kunstenares Mieneke Karelsen;
c) Het schilderij „Boomvrouw“ van Paul Gokkel, deelnemer aan Multiloog in het Wegloophuis Utrecht.

De benefiet werd afgerond met appeltaart, koffie of thee als laatste onderdeel van de maaltijd. Fijgje de Boer bedankte tot slot iedereen die een bijdrage had geleverd aan deze benefiet en wees erop dat ook na afloop van deze bijeenkomst geld kan worden gestort op rekeningnummer NL14INGB 0006 4179 67 t.n.v. Stichting Vrienden van Multiloog.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s